Ana Sayfa Arama
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    DEVA Partili Ekmen: “BESYO mezunları 2022 KPSS ile 950 antrenör alınmasını bekliyor” 

    DEVA Partisi Genel Başkan

    DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, BESYO mezunlarının Gençlik ve Spor Bakanlığından istihdam beklentilerini dile getirdi. Beklentinin büyük olduğunu belirten Ekmen, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ın 19 Aralık 2023 tarihinde 950 antrenör alınacağına yönelik sözlerini hatırlatarak, bu konuda henüz bir adım atılmadığını ifade etti.

    Gençlik ve Spor Bakanlığı’na Çağrı

    BESYO mezunlarının sesini duyuran Ekmen, 2022 KPSS ile 950 antrenör alımının yapılması gerektiğini vurguladı. Ekmen, “Besyo mezunları, 2022 KPSS ile 950 antrenör alımının gelmesini bekliyor ve 50.000 kişiler. 50.000 kişiden sadece %2’sini alacağız ama bunu bile almıyoruz. BESYO mezunlarını Gençlik ve Spor Bakanlığı almazsa kim alacak?” dedi.

    Bakanlık taahhüdü ve istihdam beklentisi

    Ekmen, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ın taahhüdünü hatırlatarak, 950 antrenör alımının gerçekleştirilmesini beklediklerini ifade etti. “Bugünkü ilan edilen 15.000 kişilik kadroda psikolog var, destek personeli var, büro personeli var, koruma güvenlik var, yurt yönetimi var, gençlik çalışanı var ama taahhüt edilen 950 BESYO mezunu yok. Bu 50.000 gencimizin adına sesleniyorum, Sayın Osman Aşkın Bak, mecliste taahhüt ettiği 950 BESYO mezununu Gençlik ve Spor Bakanlığı’na alımı için lütfen bir an önce ilana çıkınız.” diye konuştu.

    BESYO mezunlarının geleceği için adım atılmalı

    Ekmen, BESYO mezunlarının istihdam beklentilerinin karşılanmasının önemine dikkat çekerek, Gençlik ve Spor Bakanlığının bu konuda hızlı bir şekilde adım atmasını beklediklerini belirtti. “BESYO mezunlarının istihdam beklentileri karşılanmalı ve 2022 KPSS ile 950 antrenör alımı gerçekleştirilmelidir. Gençlik ve Spor Bakanlığı, bu konuda gerekli adımları atarak gençlerimizin geleceğine katkı sağlamalıdır.” dedi.

    DEVA Partisi olarak BESYO mezunlarının yanında olduklarını kaydeden Ekmen, gençlerin hak ettikleri istihdama kavuşmaları için mücadeleye devam edeceklerini ifade etti. “BESYO mezunlarının yanında olmaya ve onların hak ettikleri istihdamı sağlamak için çalışmaya devam edeceğiz” mesajını verdi.