Ana Sayfa Arama
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Milletvekili Bozan’dan iktidara: Hadi bakalım! Peygamberin hadisini de çiğneyecek misiniz?

    DEM Parti Mersin Milletvekili

    DEM Parti Mersin Milletvekili Ali Bozan, hayvan katliamının İslam Peygamberi Hz. Muhammed tarafından kesinkes yasaklandığını bir hadisle anlatarak, iktidara seslendi. Bozan, “Hadi bakalım. Peygamberin hadisini de çiğneyecek misiniz?” diye sordu. Ayrıca Bozan, Diyanet Başkanına da konuya ilişkin açıklama yapması çağrısı yaptı.

    İktidar partisinin hayvan katliamını yasalaştırma girişimleri toplumda ciddi bir rahatsızlık yaratmasına rağmen henüz geri bir adım atılmadı. Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Mersin Milletvekili Ali Bozan, her fırsatta dinden dem vuran iktidar partisine bu kez hadisle yanıt verdi.

    Milletvekili Bozan, konuşmasında şu sözlere yer verdi:

    “Bugüne kadar hukuktan, doğadan, yaşamdan, ekolojik dengeden anlamayanlara bu defa da İslam dini Peygamberi Hz. Muhammed’den bir hadis söyleyeyim.

    Rivayet edilir ki Peygamberimiz; ‘Hiçbir kimse yoktur ki bir serçeyi yahut ondan daha büyük bir canlıyı haksız yere öldürsün de Yüce Allah ona bunun hesabını sormasın!’ diye buyurmuştur.

    Hadi bakalım, sözüm ona dini bütün AKP’liler; Peygamberin hadisini de dinlemeyin. Yanlışta ısrar edip Allah’ın emri, peygamberin hadisini de çiğneyecek misiniz?

    Son model arabalarıyla ve israfıyla gündemden düşmeye Diyanet İşleri Başkanına da soruyorum. Allah, tüm canlıların Allah’ı. Dilsiz durmayın. Kuran, iktidarın bu katliamına karşı ne diyor? Hadis ne diyor? Çıkın konuşun ve açıklayın.

    Gerçi; savaşa ve insan ölümlerine; ellerinde kılıç, dillerinde fetih suresiyle, destek veren diyanetten çok umutlu değiliz  ama bir umut belki vicdana gelir bir iki kelam söylerler”.