Ana Sayfa Arama
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    TARSUS’TA KARBOĞAZI RÜZGARI: 10 BİN KİŞİ DOĞAYLA BULUŞTU

    Tarsus Belediyesi tarafından düzenlenen

    Tarsus Belediyesi tarafından düzenlenen ve doğaseverlerin büyük ilgi gösterdiği Karboğazı Çevre Festivali, 10 bin kişinin katılımıyla gerçekleşti. Çevre illerden gelen vatandaşların da katılım sağladığı festival, üç gün boyunca dolu dolu geçti.

    Tarsus Belediyesi ve Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen Karboğazı Çevre Festivali, yoğun katılımla sona erdi. Festival boyunca vatandaşlar hem doğanın tadını çıkardı hem de çeşitli etkinliklerle doyasıya eğlendi. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, etkinlikte doğanın korunması ve Karboğazı’nın tarihî önemine dikkat çekerken, vatandaşlarla sohbet etme fırsatı buldu.

    KATILIMCILAR DOĞANIN KEYFİNİ ÇIKARMA FIRSATI BULU

    Festivalin ilk gününde çadırlar kuruldu ve akşam saatlerinde açık hava sineması düzenlendi. İkinci günde ise doğaseverler, resim atölyeleri, sıfır atık atölyeleri, doğa yürüyüşleri, Moto cross ve off-road etkinlikleri, bisiklet gezileri, spor aktiviteleri, çocuk atölyeleri, gökyüzü gözlem etkinliği, survivor parkı, tohum topu atölyesi ve okçuluk atölyesi gibi geniş bir etkinlik yelpazesiyle doğanın keyfini sürdü. Akşam ise Tarsus Kent Orkestrası’nın verdiği konserle vatandaşlar müzik eşliğinde kampın tadını çıkardı. Ayrıca festival boyunca çeşitli ikramlar sunuldu. Festivalin üçüncü gününde atölye çalışmaları devam etti, ardından kamp çadırları toplanarak alanda mıntıka temizliği yapıldı.

    “EVLATLARIMIZA BIRAKACAĞIMIZ BİR KENT OLMASI İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPTIK”

    Tarsus Çevre Festivali’nin önemine ve atmosferin güzelliğine değinen Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, “Herkes mutlu, yüzler gülüyor. Böyle bir doğada böyle bir atmosferde de bu gerekiyor. Ben bu etkinliğe katılan başta Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımıza, il başkanımıza, ilçe başkanımıza ve değerli bütün katılanlara tekrardan hoş geldiniz diyorum. Tarsus Belediyesi olarak kentimizi, doğamızı hep koruyacağız. Her zaman herkesin belediye başkanı olacağımı söylemiştim. Bugün de bunun bir örneği doğamızı korumak. Evlatlarımıza bırakacağımız bir kent olması için elimizden geleni yaptık. Bir farkındalık yaratmak istedik.” dedi.

    “TARSUS’U 5 YIL SÜRE İÇERİSİNDE HAK ETTİĞİ YERE UYUMLA, HUZURLA, MEMNUNİYETLE GETİRECEĞİZ”

    Gülek Karboğazı’nın tarihinin önemini anlatan Başkan Boltaç “Bir diğer önemli konu ise Karboğazı’nın tarihimizde bize bırakmış olduğu o bağımsızlık mücadelesi. Bundan tam 104 yıl önce, 44 kahraman Kuvayı Milliyeci, 600’den fazla Fransız askerini esir alarak bölgemizi kurtardı. Onlar bağımsızlığımızın bir simgesi olduğunu tüm dünyaya göstermiştir. Başta muhtarımız olmak üzere, etkinliğimize değer veren, katkı sunun herkese şükranlarımızı sunuyorum.  Tarsus’u 5 yıl süre içerisinde hak ettiği yere uyumla, huzurla, memnuniyetle, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımızla hep birlikte getireceğiz. Uyumla, huzurla, yol memnuniyete çıkıyor.” diye ifade etti.

    “BEN ALİ BOLTAÇ’A İNANIYORUM. ONUN VİZYONUNU BİLİYORUM.”

    Tarsus’un kadim şehir olduğuna ve Ali Boltaç’ın her zaman yanında olduğunu söyleyen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer,  “Tarsus Belediye Meclisimizin geçmiş günlerde aldığı bir karar var. Gülek ismi Kahraman Gülek olarak değiştirildi. Çok isabetli olmuş. Başkanımız başta olmak üzere tüm meclis üyelerimize böyle bir kararın altına imza attıkları için teşekkür ederim. Kahraman Gülek’e hayırlı olsun. Tarsus uzun yıllardır hak ettiği yerde değil. Tarsus bu bölgenin en kadim şehri. Üzerinde binlerce medeniyetin izleri var. Tarsus çok daha iyi olmalı, çok daha vizyoner yönetilmeli. Dünyayı tanıyan insanlar burayı yönetmeli. Ben Ali Boltaç’a inanıyorum. Onun vizyonunu biliyorum. Her zaman onun yanında olacağız. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin tüm bürokratları, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı olarak Ali Başkanın yanında olacağız.” şeklinde konuştu.

    “BURADA HARİKA BİR FESTİVAL GEÇİRDİK”

    Festivalde çok eğlendiğini ifade eden bir vatandaş “Burada harika bir festival geçirdik. Etkinlikler, konserler, sinema gösterisi dolu doluydu. Festivali düzenleyen Tarsus Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum.” dedi.