Ana Sayfa Arama
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    TİMEF, HİBE PROGRAMLARINA ÖRNEK OLUYOR

    Tüm İletişim ve Medya

    Tüm İletişim ve Medya Federasyonu (TİMEF), Ekim 2012’de Türkiye’nin farklı bölgelerinde faaliyet gösteren 8 derneğin bir araya gelmesiyle kuruldu. Bu doğrultuda TİMEF, medya sektörünü temsil eden çeşitli etkinlikler düzenledi ve farklı platformlarda görev aldı. Yurt içinde gerçekleştirdiği toplantılarda medya sektörünün farklı kesimlerini bir araya getirerek, sorunların çözümü için çalışmalar yürüttü.

     TİMEF Başkanı Şakir Gürel, Hibe programı sayesinde projenin daha da güçlendiğini ve bu destekle hedeflerine daha planlı ve programlı bir şekilde ulaşmalarına olanak sağladığını belirtti. Gürel, “TİMEF’in, Avrupa Birliği desteğiyle yürüttüğü projelerden elde ettiği başarılar, tüm Türkiye için bir ilham kaynağı oluyor. Sivil toplumun güçlü aktörleri, işbirliği ve dayanışma sayesinde daha aydınlık bir geleceğe doğru emin adımlarla ilerliyor. TİMEF, medya sektörü ve STK’ların güçlenmesi adına attığı adımlarla topluma değer katmaya devam ediyor. Hibe programları sayesinde elde edilen başarılar, hem yerel hem de uluslararası platformlarda yankı buluyor. Bu projeler, medya sektörünü kamu yararına yönelik çalışmalarda daha güçlü bir ses haline getirdi ve sadece sorunları çözmekle kalmıyor, aynı zamanda ortak hareket kültürünü de güçlendiriyor.” dedi.

     Projeniz, sivil toplum sektörüne ne gibi yararlar sağladı?

    TİMEF Başkanı Şakir Gürel şöyle devam etti;
    “Türkiye genelinde kurulan medya dernekleri arasındaki koordinasyon ve işbirliği, hibe programı sayesinde en üst seviyeye çıktı. Bu sayede yazılı, görsel ve işitsel medya aracılığıyla kamu yararına yönelik çalışmalar geliştirildi. Üyelerimiz, yurtiçi ve yurtdışı toplantılarda haklarını savunurken, ulusal değerleri koruyarak demokratik yapının güçlenmesine katkı sağladı. Ayrıca, TİMEF, Avrupa Birliği normlarına uygun çalışmalarla ulusal ve uluslararası medya sektörleri arasında iş birliğini geliştirdi. TİMEF üyesi dernekler, medya ve dezavantajlı gruplara yönelik projelerde yer alarak bu grupların sorunlarına dikkat çekmeyi görev bildi. Amaç, sorunlara çözüm üretmek için diğer sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliği yapmaktır.”

     Hibe programı çerçevesinde elde ettiğiniz en büyük başarı nedir?

     “Hibe programları sayesinde ulusal ve uluslararası hedeflerimize ulaşmaya başladık. Üye derneklerin yerel düzeyde daha güçlü olmasını sağladık ve hedeflerimize ulaşmak için gerekli kaynakları temin ettik. Yerel medyanın gücünü gösteren sonuçlar elde ettik ve kamuoyunda bilinir hale geldik. Kadınlar, engelliler ve medya çalışanlarının maruz kaldığı haksızlıkları dile getirdik.”