Ana Sayfa Arama
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    11 EKİM DÜNYA KIZ ÇOCUKLARI GÜNÜ MERSİN’DE KUTLANDI

             Mersin Aile ve

             Mersin Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı Çocuk Hakları Çocuk Komitesince  11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü Yenişehir Saya park Alışveriş Merkezinde açılan stant ve müzikal gösteriyle kutlandı.

             Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunduğu Dünya  Kız Çocukları gününde bir konuşma yapan Mersin aile ve Sosyal Hizmetler İl Çocuk Hakları koordinatörü Bu gün dünyada bir milyarın üstünde kız çocuğu vardır. Bu çocuklarımızın hayalleri ve potansiyelleri dünyanın çeşitli ülkelerinde ayrımcılık yapılması şiddet toplumsal cinsiyet ayrımcılığı erken yaşta evlilik gibi  insanca yaşama koşullarının zorluğu nedenlerden  Birleşmiş Milletleri2o11 yılında  harekete geçirmiştir.

         Üye Ülkelerden Türkiye kanada ve Peru nun girişlimler i sonucu Kız çocuklarına karşı ayrımcılığın önlenmesi için temel insan haklarından eşit yararlanmaları için 19 Aralık 2011 de BM Genel kurulunda

    11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü olarak kabul edilmiştir.

    Kız Çocukları günü İlk kez 2012 yılında kutlanmaya başlanmıştır. Aynı zamanda ülkeler de kamuoyu duyarlılığı yaratılması hedeflenmiştir.

    -Çocuk Yaşta evliliklerin engellenmesi kız çocuklarının okullaştırılması Şiddet ve istismarların önlenmesi için üye ülkelerde harekete geçilmiştir.

      Ülkemizde de Başta kız çocuklarımız olmak üzere tüm çocuklarımızın eğitime devamının sağlanmasına yönelik ulusal eylem planları oluşturulmuştur. Anayasamızda Ailenin Korunması ve Çocuk Hakları, Çocuk Koruma konumlarının hayata geçmesi ,  Kız çocuklarımız başta olmak üzere tüm çocuklarımızın korunması ve eğitime kazandırılması hedeflenmiştir. Güçlü Kızlar, Güçlü Yarınlar: Hedef 2030 tema olarak belirlenmiştir.Mustafa Sarı da katılımcılara teşekkür ederek Çocuk Hakları Sözleşmesinin ,Kız ve erkek ayrımı yapmaksızın 18 yaş altı herkesi çocuk kabul  kabul ettiğini,  bu nedenle hiçbir çocuğun  temel insan hakları ve çocuk haklarından yoksun bırakılmaması gerektiğinin altını cızdı.

    Böyle bir günün kutlanmasını sağlayan üç ülkeden birininim Türkiye olduğu gözden kaçmamalıdır.

    Bu vesile ile Tüm kız çocuklarımızın gününü kutluyorum. dedi.

    Daha sonra Kız çocukları i çeşitli şiirler okudu müzikal gösterilerde bulunup sarkıllar türküler söyleyip halay çektiler. Kız çocukları gününde yetişkinlerde, kız çocuklarının etkinliklerine katıldılar onlarla birlikte eğlendiler.