Akdeniz Belediyesi’nin, “19 Ekim Muhtarlar Günü” dolayısıyla ilçeye bağlı 65 mahalle muhtarının yer aldığı buluşmaya katılan Eş Başkan Hoşyar Sarıyıldız, yerel seçimlerin ardından göreve geldikleri ilk günden itibaren Akdeniz’in tüm muhtarlarıyla güçlü bir diyalog ve işbirliği içerisinde bütün ilçeye eşit hizmet vermeye çalıştıklarını vurguladı.
Bir otelde gerçekleşen buluşmaya, Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Hoşyar Sarıyıldız’ın yanı sıra, DEM Parti Akdeniz İlçe yöneticileri, başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve birim müdürleri katıldı. Buluşmada ilk söz alan Mersin Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Gülgen; “Muhtarlık camiasının 195’inci yılı hepimize kutlu olsun. Çok meşakkatli bir iş, gönül işi muhtarlık… Tüm muhtarlarımıza başarılar diliyor, Akdeniz Belediyesi Eş Başkanımıza da bu güzel akşam için teşekkür ediyorum” dedi.
“Muhtarlar; mahallenin abisi, ablası, belediye başkanıdır”
Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Hoşyar Sarıyıldız da konuşmasında, muhtarlık hizmetinin önemine değinerek, seçimlerin ardından muhtarlarla güçlü bir diyalog ve işbirliği içerisinde 4 koldan ilçeye hizmet vermeye çalıştıklarını vurguladı. “Muhtarlar, sorunlarını anlatmak isteyen vatandaşların başvurduğu ilk resmi mercidir” diyen Sarıyıldız; “Muhtar, bir mahallenin abisidir, ablasıdır, belediye başkanıdır, valisi, kaymakamıdır. Demokrasi kültürümüz açısından da halkın seçtiği yerel demokrasinin en önemli temsilcisidir. Bu anlamda bizler de halk ile belediye arasında köprü olan muhtarlarımızla iyi ilişkiler geliştirmek istiyoruz. Seçimden önce de sonra da ‘hangi fikirde olduğuna bakmaksızın, seçildikten sonra tüm muhtarlarımız bizim için eşittir’ dedik ve bu zamana kadar da eşit hizmet vermeye çalıştık” ifadelerini kullandı.
‘Ben bilirim anlayışının karşısında ortak aklı tercih ediyoruz”
Akdeniz ilçesinin 65 mahalle ve 2 bin 800’ü aşkın sokaktan oluşan çok geniş sınırlara sahip bir ilçe olduğunun da altını çizen Eş Başkan Sarıyıldız sözlerini şöyle sürdürdü; “Bu anlamda ciddi bir çalışma sahasında faaliyet yürüttüğümüzün bilincindeyiz. Biz, ilk gün de söyledik, ‘ben bilirim, ben yaparım’ anlayışının karşısında ‘biz’ olmayı; bizim ortak aklın en doğru kararı alacağını bilen bir noktada, toplumsal cinsiyet eşitsizliklerini ve ekonomik darboğazı aşan bir perspektifle hep birlikte sorunlarımızı çözeriz’ anlayışı ile hareket ettik.
Bundan sonraki süreçte de bunu yapmaya niyetliyiz. Muhtarlarımızdan da beklentimiz, bizimle ilgili en ufak bir önerileri, eleştirileri olduğunda bize ulaşıp lütfen dile getirsin. Muhtarlarımız, ilçe belediyelerimiz ve Mersin Büyükşehir Belediyesi bu dönem bir bütün halinde, birlikte ortak çalışma yürütürsek kentin eski yıllardan kalmış sorunlarını çözebilir, bizden sonraki kuşaklara güzel bir miras bırakabiliriz. Kentin, altyapısı ve üstyapısı ile kendini yenilediği, güvenilir, sağlıklı, daha yeşil ve yaşanılır bir hale gelmesi için güzel bir çalışmaya imza atabiliriz.”