Ana Sayfa Arama
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    “NİYET HAYVANLARI KORUMAK DEĞİL, NEFRETİ GÜÇLENDİRMEKTİR!”

    Hayvan katliamının önünü açan

    Hayvan katliamının önünü açan ve katliam yasası olarak adlandırılan yasanın yönetmeliğinin Resmi Gazete’de yayımlanmasına tepki gösteren Mersin Barosu Hayvan Hakları Komisyonu yaptığı yazılı açıklamasında, “Düzenlemedeki niyet hayvanları korumak değil, hayvanlara ve hayvanseverlere karşı yaratılan nefreti güçlendirme amacına hizmet etmektedir. Katliamı uygulama yönetmeliği iptal edilmelidir” ifadesini kullandı.

    “DÜZENLEMEDEKİ NİYET, HAYVAN SAHİPLENMENİN ÖNEMİNİ VURGULAMAK DEĞİLDİR”

    Mersin Barosu Hayvan Hakları Komisyonu yaptığı yazılı açıklamasında, “Kanundan daha ağır hükümler içeren Hayvanların Korunmasına Dair Uygulama Yönetmeliği 13.12.2024 tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girmiştir. Yapılan düzenlemelerde niyet hayvanları korumak, hayvan sahiplenmenin önemini vurgulamak veya toplum güvenliğini sağlamak değil, hayvanlara ve hayvanseverlere karşı yaratılan nefreti güçlendirme amacına hizmet etmektedir.

    Söz konusu yönetmelik henüz tasarı halindeyken dahi, Türkiye genelinde hayvanlara yönelik birçok katliamın yaşanmasının yanı sıra, tasarının yürürlüğe girmesinin hemen akabinde Ankara Mamak Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon ve Geçici Bakım Merkezi’nde hayvanların aç ve susuz bırakıldıklarını, açlık ve susuzluktan birbirini parçalamış köpekler olduğunu, beden bütünlüğü bozulmuş ve yaşamını yitirmiş onlarca köpeğin dışkıları ile dolu ortamlarda bulunduğunu Ankara Barosu Hayvan Hakları Merkezi sayesinde üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayız.

    “HER CANLININ YAŞAMINI SAVUNMAKTAN BİR ADIM GERİ ATMAYACAĞIZ”

    14.12.2024 tarihli Mamak Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon ve Geçici Bakım Merkezi’nde yaşanan olay ile barınakların birer toplama kampı olduğu, 7527 Sayılı Kanun’un bir katliam yasası olduğu daha önce defalarca dile getirilmiş; Mamak’taki olayla barınakların durumunun münferit bir vaka olmadığı, katliam yasasının iptalinin gerekliliği bir kez daha gün yüzüne çıkmıştır.

     Her canlının yaşamını savunmaktan bir adım geri atmayacağımızı bildirerek, Anayasa Mahkemesi’nin 7527 sayılı yasa hakkında görüşmelerine öncelik verip, bir an önce ülkemizdeki hayvan şiddetinin önlemesinde tarihi bir sorumluluğu olduğunu hatırlatıyor, yasanın iptaline karar verilmesi gerektiğini bir kere daha haykırıyoruz. Baromuz ve Hayvan Hakları Komisyonu olarak bu olayın takipçisi olacağımızı meslektaşlarımızın ve kamuoyunun bilgisine sunarız” ifadesini kullandı.