Ana Sayfa Arama
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Çakır: “Mersin Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunun genişletilmesini istiyoruz”

    MTSO Yönetim Kurulu Başkanı

    MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır, Mersin Milletvekili Levent Uysal’a kent tarımdan turizme sanayiden ulaşıma her alanda yoğunlaşını aktardı. Özellikle turizm konusunda gelişime açık Mersin’in daha hızlı yol alması için beklendiği dile getiren Çakır, Mersin Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’nün açılmasını istediklerinine de değindi. 

    Mersin Milletvekili Levent Uysal göreve geldiği günden bugüne sürdürdüğü çalışmaları içeren ‘Mersin Faaliyet Raporu’nu sunmak üzere Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nı (MTSO) ziyaret etti. Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır ve Meclis Başkanı Hamit İzol Uysal’ı Yönetim Kurulu, Meclis ve Meslek Komitesi Üyeleriyle birlikte ağırladı. 
    Bugüne kadar düzenlenen sektörel çalışmalardan ana planlara, sağlık yatırımlarından turizme tarımdan spor ve sosyal sorumluluk projelerine kadar her alanda yürütülen çalışmalar istatistiki veriler veriler aktaran Uysal, önümüzdeki süreçte yapacakları faaliyetleri paylaşıyordu. Yeni dönemdeki güç yönünü sağlamak adına Mersin iş dünyasındaki dağılımlar devam etti. 
    Meclis Görüşme Başkanı Hamit İzol Mersin’in turizm alanında beklediği yatırımları anlattı. Antalya’nın iki katı ören yerine sahip olmasına rağmen Mersin’in bu gücünü koruyup geliştirmesi için bir merhamete sahip olduğu değinen Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır ise “Birçok kişi bu şekilde şehir merkezine gitmek zorunda kalıyor. Bu da önemli bir zaman kaybı. Mersin Kültürlerini Koruma Kurulu Müdürlüğü varlıklarını istiyor” dedi. 
    Görüşmede açılan Çukurova Uluslararası Havalimanı’ndaki direkt uçuşların sorunları konusunda birlikte çalışılması gerekliliğinden Hal politikası beklentilerine Mersin Limanı’nda yüksek tarifeler nedeniyle yaşanan sıkıntılardan yeni liman yatırımı talebine birçok konu ele alındı.