Ana Sayfa Arama
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Akdeniz’de Çevreyi Kirleten Şahıslar, Duyarlı Bir Vatandaşların Cep Telefonu Kamerasına Yakalandı

    Geçtiğimiz günlerde Hal Mahallesi

    Geçtiğimiz günlerde Hal Mahallesi 6080 sokak üzerinde bulunan çöp konteynerinin yanına kamyonetle yanaşan şahıslar çuvallar dolusu tekstil atığını yolun kenarına atarken duyarlı bir vatandaş tarafından cep telefonu kamerası ile kayda alınmış ve bu görüntüler Akdeniz Belediyesi’ne ulaştırılmıştı. Bu görüntülerden yola çılan belediye yetkilileri şahısların tespiti için yasal işlem başlatmıştı.

    Yine aynı yer, yine tekstil atığı…

    Yine aynı yerde bu defa da panelvan tipi bir araçla yaklaşıp çuvallar dolusu tekstil atıklarını ve eski kıyafetleri gelişigüzel döken, yol kenarına bırakan kişiler, yine duyarlı bir vatandaşın cep telefonu kamerası ile kayda alındı.

    Bu şahıslar hakkında da yasal işlem başlatılacak

    Olay hakkında bir açıklama yapan Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Salih Arı; “Duyarlı bir vatandaşımız, bir araçla yaklaşıp çuvallar dolusu tekstil atıklarını ve eski kıyafetleri çöp konteynerlerine ve yerlere atan şahısları cep telefonu ile kaydetmiş. Bu görüntünün bizlere ulaşması üzerine söz konusu aracın plakası üzerinden sahibinin tespiti için Emniyet Müdürlüğü yetkilileri ile iletişime geçtik. Araç sahibinin emniyet güçlerince tespiti sonucunda belediye olarak, tekstil atıklarını gelişigüzel sokağa atarak hem insan sağlığını hem de çevre sağlığını tehlikeye atan kişiler hakkında yasal işlem başlatıp Zabıta Müdürlüğümüzce de idari para cezası uygulayacağız. Bize görüntüleri gönderen vatandaşlarımıza da duyarlılığı ve hassasiyetleri için çok teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.