Ana Sayfa Arama
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    BÜYÜKŞEHİR’İN İTFAİYE EKİPLERİ MERSİN’DEKİ YANGINLA CANLA BAŞLA MÜCADELE EDİYOR

    Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı

    Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Silifke ve Aydıncık ilçelerinde ormanlık alanlarda ve yerleşim bölgelerinde çıkan yangında incelemelerde bulunurken, vatandaşlara da geçmiş olsun dileklerini iletti.

    Başkan Seçer, ilk olarak Silifke Boğsak’taki yangın yerini inceledi. Ardından yerleşim alanlarının bulunduğu bölgeye geçen Seçer, oradan da Aydıncık’a gitti. Aydıncık dönüşünde ise Silifke’nin Yeşilovacık Mahallesi’ne gelen Başkan Seçer, yangından etkilenen yerleri inceleyip, vatandaşlarla bir araya geldi. Başkan Seçer’e incelemeleri sırasında Büyükşehir Belediyesi bürokratları, daire başkanları, Meclis üyeleri ve Cumhuriyet Halk Partisi ilçe yöneticileri eşlik etti.

    Büyükşehir itfaiye ekipleri canla başla mücadele ediyor

    Havadan ve karadan müdahale edilen yangının bir an evvel söndürülmesi için Mersin Büyükşehir Belediyesi de destek veriyor. Yangınla canla başla mücadele eden Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi, toplam 14 itfaiye aracı ve arazöz, 15 iş makinesi ile yangının daha fazla büyümeden söndürülmesi için mücadele veriyor. Karaman’dan 2, Hatay’dan 3, Niğde’den 3 ve Ankara’dan gelen 5 itfaiye aracı ve arazöz ile yangın söndürme çalışmalarına destek veriliyor.

    Büyükşehir ekipleri, çobanı hayvanları ile birlikte yangından kurtardı

    Büyükşehir Belediyesi ekipleri, çalışmalar kapsamında 1 çobanı hayvanları ile birlikte yangından kurtarırken, kayıp 2 kişinin de arama kurtarma çalışmaları sürdürülüyor. Silifke ve Aydıncık’ta çıkan yangında evleri, seraları, bahçeleri ve hayvanları zarar gören vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Seçer, geçmiş olsun dileklerini iletirken, alanda incelemeler yaptı.

    Seçer, ayrıca dağlık ve ormanlık alanlarda da incelemelerde bulunurken Orman Genel Müdürlüğü yetkilileri ve itfaiyecilerden yangının genel durumu hakkında bilgi alıp, çalışmalarında kolaylıklar diledi.

    Yangın mağduru vatandaşlara Büyükşehir’den sıcak yemek

    Silifke ve Aydıncık ilçelerine Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi tarafından sıcak yemek ulaştırılırken, daha sonraki günlerde de Mobil Mutfak Tırı ile gece-gündüz bölge halkının sıcak yemek ihtiyacı karşılanacak.