Ana Sayfa Arama
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI KAPSAMINDA GENÇLİK VE DOĞA YÜRÜYÜŞÜ YAPILDI

    İl Millî Eğitim Müdürlüğümüz

    İl Millî Eğitim Müdürlüğümüz tarafından düzenlenen Gençlik ve Doğa Yürüyüşü, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında Toroslar ilçesi Ayvagediği Mahallesi’nde gerçekleştirildi. Yürüyüşe Valimiz Sayın Ali Hamza Pehlivan ve eşi Yıldız Pehlivan Hanımefendi teşrif etti.
    Toroslar İlçesinin Ayvagediği Mahallesinde bulunan Doğa Park mesire alanı içerisindeki yürüyüş parkuru başlangıcında gençler ve öğretmenler ile bir araya gelen Vali Pehlivan yapmış olduğu konuşmasında;” Bugün Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 105 yıl önce, 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun’a çıkmak suretiyle kurtuluş mücadelesinin meşalesini yaktığı gün. Bugün 19 Mayıs Atatürk’ü anma Gençlik ve Spor Bayramı. Bütün ülkemizde olduğu gibi Mersin İlimizde de bayramımızı gençlerimizle birlikte coşkuyla kutladık. Millî Eğitim Müdürlüğümüzün organize etmiş olduğu bu etkinlikte birlikte yürüyüş gerçekleştirmek üzere buradayız. Bu etkinliğimizi, bütün milli günlerimizde olduğu gibi şanlı bayrağımızın gölgesinde yapıyoruz. Bu bayrak, rengini şehitlerimizin kanından alan kutsal bir bayrak.
    105 yıl önce başlayan milli mücadelede aziz ecdadımız göğsünü vatana siper etti, canını feda etti ve Kurtuluş Savaşı’nı kazandı. Atatürk’ün önderliğinde verilen büyük mücadeleler sonucunda ‘Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir’ anlayışıyla Cumhuriyetimiz ilan edildi. Cumhuriyetimizin yüzüncü yılını geçtiğimiz yıl 100. yıl coşkuyla kutladık. Bu yıl Cumhuriyetimizin 2.yüzyılına girmiş bulunuyoruz. Bu yüzyılda geçtiğimiz yüzyıldan ve bütün tarihimizden, şanlı tarihimizden güç alarak Türkiye Cumhuriyetimizin 2.yüzyılını, Sayın Cumhurbaşkanımızın ifadeleriyle Türkiye Yüzyılını başta siz gençlerimiz olmak üzere hep birlikte, müşterek bir gayretle çok daha güçlü bir şekilde inşa edeceğiz.
    Bu yolda gençlerimiz, gururumuzdur.
    Gençlerimiz, umudumuzdur.
    En büyük güç kaynağımızdır.
    Bunu bilen gençlerimizi çok seven ve değer veren Atatürk; ‘Cumhuriyeti biz kurduk, onu yaşatacak ve yüceltecek olan sizlersiniz.’ demiştir.
    Bu şiarla bugüne kadar olduğu gibi her alanda en iyi şekilde yetişerek, çağın gerekleriyle teknolojisiyle, bilimiyle, gerekli bilgilerle kuşanarak milli ve manevi değerlerin idrakiyle çok çok daha fazla çalışarak güçlü yarınlara hep birlikte yürüyeceğiz. Bugünkü yürüyüşümüz, geleceğe doğru yürüyüşümüzün bir sembolü olsun diyor, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımızı en içten dileklerimle kutluyorum.” dedi.
    Daha sonra “Doğa Yürüyüşü’ yapıldı.
    Yaklaşık beş kilometrelik parkurda yapılan ‘Doğa Yürüyüşü’nün ardından kahvaltı ve müzik dinletisi programı gerçekleştirildi.
    Programa, Toroslar Kaymakamı Mehmet Soğukpınar, İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, Toroslar İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Murat Yıldırım, Milli Eğitim Arama Kurtarma Ekibi, Zirve Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Mersin Şubesi Ekibi, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.