Ana Sayfa Arama
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Türk bayraklarıyla 19 Mayıs’ı hep birlikte coşku içinde kutladılar.

    Mysup Mersin Spor Kulübü

    Mysup Mersin Spor Kulübü üyeleri Ezel Çelik ve Yakup Güvel hoca eşliğinde gençler Tisan koyunda bir araya gelerek ATA’sına olan saygısını sevgisini gösterdi. Gençler Türk Bayrağı logolu kırmızı tişört giyerek ellerinde Türk bayraklarıyla 19 Mayıs’ı hep birlikte coşku içinde kutladılar.

    “SUP, AYAKTA KÜREK SÖRFÜ”

    Mysup Mersin Spor Kulübü hocaları Ezel Çelik ve Yakup Güvel sup sporu konusunda yaptıkları açıklamada, “Mysup bir spor kulübüdür, ayakta kürek sörfü olarak bilinen bir spor dalıdır, ayrıca son dönemde çok sevilen bir spor dalıdır. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Bayramı nedeniyle Mersin’in çevre il ve ilçelerdeki bu spora gönül veren supçularla ortak etkinlik yapıp görsel şölen hazırlamayı planladık. Etkinliğimize Adana, Antalya illerinden Silifke ve Mersin’den katılan sporcular ile yaptığımız olan bu görsel şölende Atatürk’ü andık. 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nı en iyi şekilde kutlamak hedefimizdi. Onu gerçekleştirdik.” dedi.

    “VÜCUTTAKİ TÜM KASLARI ÇALIŞTIRIYOR”

    Mysup Mersin hakkında bilgi veren Ezel Çelik ve Yakup Güvel, “Bu yıl ikinci sezonunu yaşayan Mysup Mersin Spor Kulübümüz yaklaşık 200 üyesi ile birlikte Mersin’in birbirinden güzel çeşitli koylarında etkinlik düzenleyerek spora gönül verenlere güzel anlar yaşatmak için kurulmuş bir spor kulübü. Bu sporu yapabilmek ve kulübümüze katılmak için birinci kuralımız yüzme bilmek olması gerekiyor. İkinci kuralımız da dengede durabilmek. Üçüncü kuralımız da sporcumuzun elenmeyi de bilmesi gerekmektedir. Spor kulübümüze yaş sınırı kesinlikle yoktur, yüzmeyi bilen ve dengede durabilen herkes için zevkle yapılan ve çok sevilen bir spordur. Sup, vücuttaki bütün kasları çalıştıran, ayak ucundan omuza kadar bütün kasları çalıştıran kapsamlı bir spordur. Dalgasız denizde yapılan, dalgalı olmayan denizde ve gollerde yapılan bir spordur. Türkiye bu sporu çok sevdi şu an her geçen gün yeni bir katılımcı yeni bir üyemiz aramıza katılıyor. Özellikle gençlerden çok iyi dönüşler ve fazla bir şekilde talepler alıyoruz.” diye konuştu.

    ANTALYA’DA DA
    ULUSLARARASI ÇAPTA YAPILMAKTA

    Yılda bir kez Antalya’da sup sporunun uluslararası bazda farklı kültürlerden insanların da katıldığı geniş çaplı sup board yarışması yapılmakta. Bu sporun asıl amacı gençleri birleştirmek, bir arada olmasını sağlamak birlik ve bütünlükle dayanışma içerisinde olmak.
    Mysup Mersin Spor Kulübü başta olmak üzere diğer sup kulüp üyeleri yaklaşık 150 adet board ile deniz üzerinde ve iki adet tekne ile Türk bayrakları açtılar ve hep birlikte saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı’nı okudular. Sahil güvenlik Komutanlığı botları da etkinliğe siren sesleri ile destek vererek renk kattı.

    SİLİFKE SUP DA ETKİNLİĞE RENK KATTI

    Tisan koyununda düzenlenen 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Töreni’ne Silifke Sup Spor Kulübü üyeleri de katılarak etkinliğe renk kattı.
    Etkinlik ile ilgili bilgi veren Silifke Sup Spor Kulübü Başkanı Emre Pekel, “Ben, Onur Candan ile birlikte kurduk grubumuzu. Silifke Sup 2023 yılında eğlenmek ve sportif amaçlar doğrultusunda kurulan Bir spor kulübüdür. Bu süreçte 16 etkinlik yaptık ve daha fazla etkinliğe de ev sahipliğinde bulunduk. Sup sadece spor değil aynı zamanda bir sosyalleşme aracıdır. Bu süreçte katılımcılarımızı doğayla buluşturmuş olduk. Çevre turizminine de büyük katkı sağladık. Silifke Sup Spor Kulübü olarak çevre illerle de etkileşim ve iş birliği ile büyük etkinlikler planlamaktayız. Sup, yaş sınırı olmayan bu faliyetlerlerde gençlik enerjisini herkesle paylaşmak ve daha da büyümeyi hedeflemektedir. Silifke ilçesinde faliyet gösteren Silifke Sup Spor Kulübümüz Akdeniz’in tüm güzel koylarını tanıtmakla kalmıyor, aynı zamanda eğlenerek kürek çekmesine ve insanlarımızın sosyalleşmesine katkıda bulunuyor.” şeklinde konuştu.

    ÖZGÜRCE SUP TAŞUCU DA BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR

    19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı etkinliklerine üyeleri ile birlikte katılan, Özgürce Sup Taşucu’nun büyümeye devam ettiğini, Türkiye olarak ortak hedeflerde buluşmamızın gerekli olduğuna inandığını da vurgulayan Özgürce Sup Taşucu Spor Kulübü Başkanı Özgür Ceridhan, “Ben Özgür Ceridhan, aslında geleceğim ve gururum olan iki oğlum Göktürk ve Mustafa Kemal’in spor yapması için aldığımız tek bir Sup Board ile başlayan serüvenimiz, başta eşim Öznur ve gönül bağı kurduğumuz dostlarımızın desteği ile Özgürce Sup Taşucu (ozgurce_sup_tasucu ) ekibi aslında ailesine dönüştü. Birinci yılımızı tamamlamaya yaklaştığımız ve gerçekten örnek olmaya çalıştığımız ekibimiz düzenli olarak büyümeye devam ediyor. Sporun her türünü seven ve özellikle her yaş grubuna, her sosyal statüde insana hitap eden, samimi ve dürüst olan her insana kucak açan yapımızla, kısa sürede güzel bir çevre edindik. Gelişiyor ama başladığımız yeri de unutmuyoruz. Şu an yaşadığımız coğrafyayı çok seviyoruz. Taşucu, Silifke, Mersin, Akdeniz ve güzel ülkemiz Türkiye’yi hakettiği gelişmiş ülkeler seviyesine yükseltmek ve marka değeri kazandırmak için tek bir birey olarak yapabileceğimiz katkıları ve üzerimize düşeni yapmaya daima hazırız. Her insanın bir hedefi olmalı tabiki ama 19 Mayıs gibi özel ve yaşatılması gerekli bayramlar / günlerde tüm Türkiye olarak ortak hedeflerde buluşmamız gerekli olduğuna inanıyoruz. Bu nedenle büyük bir heyecanla Tisan’da bir araya gelen her yaştan ama genç ruhlu arkadaşlarımız ile coşkuyla 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı’mızı yaşadık ve kutladık. Başta ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, şehitlerimiz, gazilerimizi minnetle anıyoruz. Ve bu ruhu gelecek nesillere aktaracağımıza söz veriyoruz.” diyerek duygularını dile getirdi.