Ana Sayfa Arama
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    KARADUVAR BALIK FESTİVALİ’NE İNSAN AKINI

    Akdeniz Belediyesi’nin bu yıl

    Akdeniz Belediyesi’nin bu yıl 4’üncüsünü organize ettiği ve her yıl olduğu gibi lezzetin eğlence ile buluştuğu, yerli ve yabanca yüz binlerce insanın ziyaret ettiği “Geleneksel Karaduvar Balık Festivali” yapıldı. Torunu ile birlikte festival alanını gezerek vatandaşlarla sohbet eden Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, gün boyu süren festivale tüm Mersinlileri davet etmişti.

    Festival, Akdeniz Sahili’nin hemen yanına kazandırılan devasa büyüklükteki Sardalya Park yanında, saat 15:00’teki açılışla gerçekleşti. Sahile kurulan çadırlarda, saat 14:00 ila 17:00 arasında festivali ziyaret eden konuklara balık-ekmek ve şalgam ikramı yapıldı.

    Çocuk etkinlikleri, ödüllü yarışmalar, illüzyon gösterileri, Ünlü Yemek Uzmanı ve Yazar Sahrap Soysal söyleşisi, Grup SoundRock Konseri, Hasan Yeşilgöz Konseri, Kibrit Kutusu konseri, DJ performansları, halk oyunları ve dans gösterileri ile balık festivali, öneki yıllarda olduğu gibi dolu dolu geçti. Geleneksel balık festivali, sevilen sanatçı Serkan Kaya’nın akşam saat 19:00’da hayranlarına vereceği unutulmaz konserinin ardından sona erdi.

    Festival bu yıl Sardalya Park’ta

    Akdeniz Belediyesi tarafından ilki 2019 yılında gerçekleşen ve yapıldığı her yıl 100 bini aşkın insanın ziyaret ettiği görkemli festival, bu yıl, Akdeniz Belediyesi’nin Karaduvar Mahallesi sahiline kazandırdığı 23 dönüm büyüklüğe sahip Sardalya Park yanında organize edildi.

    Çocuklar eğlenceye erken başladı

    Ebeveynleri ile birlikte festival alanına akın eden küçük çocuklar, kendileri için hazırlanan oyun alanlarında gönüllerince eğleniyor, yerel müzik gruplarının seslendirdiği şarkılara eşlik etti. Sardalya’nın diyarı Karaduvar Mahallesi’ni tüm Türkiye ve dünyaya tanıtan ve konuklara tonlarca balık-ekmeğin ikram edildiği renkli festivale 7’den 70’e binlerce vatandaşın akını aralıksız sürdü.

    Binlerce vatandaş, balık ekmek ve şalgam alabilmek için kuyruğa girdi

    Akdeniz Belediyesi’nin bu yıl 4’üncüsünü düzenlediği Geleneksel Karaduvar Balık Festivali’ne insan akını aralıksız bir şekilde sürüyor.

    Yerel ve ulusal basın mensuplarının da yoğun ilgi gösterdiği Karaduvar Balık Festivali’nin organize edildiği Sardalya Park’a gelen aileler, balık-ekmek ve şalgam alabilmek için metrelerce uzunluktaki kuyruğa girdi. Festivale farklı il ve ilçelerden gelen vatandaşların da olduğu öğrenilirken, tezgâhın başına geçen Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak da parkın içinde sıraya giren binlerce vatandaşa balık-ekmek ve şalgam ikram etti. Balık ekmek alan vatandaşlar da parkın çimlerine oturarak lezzetin ve eğlencenin keyfini çıkardı.

    Çocuklar için düzenlenen konserler, palyaço gösterileri, yüz boyama gibi renkli etkinlik ve oyunlar devam ederken, birçok vatandaş da Sardalya Parkın hemen yanında bulunan sahile inerek güneşli bir hafta sonunda denizi seyretmenin ve oltalarla balık yakalamanın keyfini yaşadı.

    İnsan akınının aralıksız şekilde sürdüğü 4’üncü Geleneksel Karaduvar Balık Festivali ilerleyen saatlerde konserler, yarışmalar, renkli etkinliklerle devam etti. (Haber Merkezi)