Ana Sayfa Arama
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    NİL RTV’ye konuk olan Zeliha Akkuş: EĞİTİM ‘TOPLUMSAL CİNSİYET ODAKLI’ OLMALI

    Yayın hayatında 15. yıla

    Yayın hayatında 15. yıla giren Mersin Kadın Gazetesi‘nin İmtiyaz Sahibi Zeliha Akkuş NİL RTV’de canlı yayın konuğu oldu.
    NİL RTV Genel Yayın Yayın Yönetmeni Leyla Pak’ın hazırlayıp sunduğu, ‘Leyla Pak ile Sürmanşet‘ programına konuk olan Gazeteci-Yazar Zeliha Akkuş, Mersin Kadın Gazetesi’nin 15 yıl önce yayın hayatına başladığını, gazetenin çıkış noktasının ve gazetenin hangi ilkeler doğrultusunda yayınlandığını detaylı bir şekilde anlattı.

    CEZA İNDİRİMLERİ DE TARTIŞILDI!

    Türkiye’de ve Mersin’de kadın mücadelesinin nereden nereye geldiğini
    genç kadınların, ev kadınlarının ve çalışan kadınların kadın olma halinin kadınlara nasıl yansıdığını,
    kadınların toplumdaki yeri ve yaratılan algının neler olduğunu konuşan Zeliha Akkuş, sohbette kadının giyim kuşam ve davranışlarının da toplumda nasıl algı yarattığını örneklerle ifade etti.
    Gazeteci-Yazar Zeliha Akkuş, özellikle de erkeklerin kadınlara karşı yaptığı taciz, tehdit, tecavüz ve öldürülmelerde erkeklere uygulanan ceza indirimlerinin yanlışlığının altını çizdi. Günümüzde gençlerin eğitim ve öğretimlerinin toplumsal cinsiyet odaklı olması yönünde yönetenlerin acilen karar alması gerektiğini de özellikle vurguladı.
    Kadınların örgütlü mücadelesinde yıllar boyunca nereden nereye geldiği konusunda süren hoş sohbet sonrasında, kadınların mücadelesi adına yapılan çalışmalarda umut ışıkları olduğu belirtildi.

    NİL RTV HAKKINDA

    NİL RTV, Nil Sezer, Mesut Sezer ve Kaan Sezer ortaklığı ile Nil Medya Group A.Ş. olarak kuruldu.
    İlkeli yayıncılık anlayışı ile
    Mersin’de yeni yayın hayatına başlayan NİL RTV, aynı zamanda Mersin’in ilk yasal dijital televizyonu olma özelliğini de taşımakta.