Ana Sayfa Arama
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    ‘31 MART’TA YİNE KADINLAR KAZANACAK; YENİDEN BARIŞ, KARDEŞLİK VE SEVGİ KAZANACAK’

    Göreve geldiği ilk günden

    Göreve geldiği ilk günden beri kadınlara pozitif ayrımcılık uygulayan Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak; “Tıpkı 2019 yılında olduğu gibi özellikle Akdenizli kadınlara güveniyorum. 1 Nisan’dan sonra herkese ve her kesime dokunan hizmet ve projelerimiz artarak sürecek. Çünkü inanıyorum ki Akdeniz’de yine kadınlar kazanacak, barış, huzur, kardeşlik ve sevgi iklimi devam edecek” dedi.
    Akdeniz’de, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü ile Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü koordinesinde; kadınlara yönelik olarak hayata kattıkları hizmet, proje ve çalışmaları gazetemize değerlendiren Başkan Gültak, değişim ve dönüşümün, hizmet ve projelerin 31 Mart’tan sonra da süreceğinin altını çizdi.
    Başkan Gültak; “Yine, yeniden Akdeniz kazanacak, milletimiz kazanacak. Kadınlar, gençler ve çocuklar kazanacak. Hepimiz kazanacağız. Akdeniz’de barışın güvencesi, halkımızın sesi olmaya devam edeceğiz. İlklere ve yeniliklere imza atmayı, ilçemizi her alanda hak ettiği seviyeye yükseltmeyi sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

    “Kadınlar öğreniyor, üretiyor ve kazanıyor”

    Başkan Gültak, “Geçmişte kaderine terk edilen kadınları ekonomik ve sosyal hayatın içine katıyoruz. Farklı mahallelerimizde açtığımız 22 kültür ve sanat evimizde binlerce kadına farklı alanlarda kurs ve eğitimler verdik. Kimi mevcut işini büyüttü, kimi de kendine ait işyeri açıp ailesinin bütçesine katkı sunmaya başladı. Bizi en çok mutlu eden ve duygulandıran konu ise; 40-50 hatta 70 yaşından sonra kültür sanat evlerimizde verdiğimiz kurslara katılarak okuma yazma öğrenen kadınların olmasıdır” dedi.

    “Yeni dönemde hedefimiz 50 bin kadına ulaşmak”

    Akdenizli 6 bin anne ve kızının, hayatlarında ilk kez Silifke’de yaz kampında tatil yapmanın keyfini yaşadığını dile getiren Başkan Gültak; “Başlattığımız Anne-Kız Projesi ile aradan geçen 5 yılda 15 bin kadın Kapadokya, Konya, Hatay, Gaziantep, Ankara ve Çanakkale gibi ülkemizin farklı illerini gezme, görme ve tanıma fırsatı buldu.
    Yeni dönemdeki hedefimiz ise en az 50 bin kadına ulaşmak. Kadınlara değer veren bir anlayışla hizmet, proje ve etkinliklerimizde pozitif ayrımcılıktan taviz vermeyeceğiz. Çünkü bir toplumda kadın mutlu ise aile mutludur; aile mutlu ise toplum; toplum mutlu ise devlet de mutludur” diye konuştu.

    “Akdenizli kadınlar, artık kendi işinin patronu oluyor”

    Başkan Gültak, verdikleri destek sayesinde yüzlerce kadına 5 milyon TL mikro kredi desteği verilmesini sağladıklarının da altını çizerek; “Akdenizli kadınlar artık kendi işinin patronu oluyor. Çukurova’nın bereketli topraklarına kadın eli değdi. Yerli ve organik tarımda başlattığımız atakla kadınları üretime, ekonomiye ve istihdama kazandırıyoruz. Zira 10 bin yıllık ata tohumunu kadınlar eliyle toprakla buluşturup verim aldık. Kadın kooperatifleri eliyle Stevia (şeker otu), Moringa, Şevketi Bostan, Organik Ispanak, Gambilya Otu gibi ürünler yetiştirip satışına destek olduk. Belediyemize bağlı Kadın Emeği Diyarını üreten ve katma değer yaratan kadınlar için ücretsiz hizmete sunduk” şeklinde konuştu.

    4 bin kadın sağlık taramasından geçti!

    Kadın sağlığına da büyük önem verdiklerini vurgulayan Başkan Gültak, “Bu kapsamda Akdeniz’de 4 bin kadına ücretsiz kanser taraması yaptırdık. Erken teşhis sayesinde hasta olduğunu öğrenen kadınlarımıza, uzmanlarımız gözetiminde tedavi süreçleri boyunca destek oluyoruz” dedi.

    “Hoş Geldin Bebek Projesi”

    “Mersin’de, ilk kez 2020 yılında başlattığımız Hoş Geldin Bebek Projesi ile ailelerimizin mutluluğuna da ortak oluyoruz” diyen Başkan Gültak, “Nitekim Akdeniz’de göreve gelir gelmez ilk kez bizim başlattığımız ve herkesin ilgi ve takdirini çeken Hoş Geldin Bebek Projemiz sayesinde 8 bin anneye anne-bebek destek paketi ulaştırdık” diye konuştu.

    “Kentsel dönüşümü en çok kadınlar talep ediyor”

    Başkan Gültak, Ankara nezdindeki girişimleri sonucu, Çay Mahallesi’nde yerinde kentsel dönüşüm projesi kapsamında 1’inci etapta 416 konutun tamamlanıp hak sahibi vatandaşlara teslim edildiğini, şimdi ise sırada 330 konutu kapsayan 2’nci etabın olduğunu belirtti. Başkan Gültak; “Ayrıca Barış Mahallemizde de toplam 415 konut, 50 dükkân, 1 cami, kreş, ticaret ve kültür merkezi ile altyapı ve çevre düzenlemesini kapsayan proje hızla devam ediyor. Güvenli ve konforlu bir yaşam Akdeniz’i etap etap sarıyor.
    Nitekim ziyaret ettiğim birçok mahallemizde karşılaştığım kadınların, annelerin büyük bir çoğunluğu kentsel dönüşümü talep ederek evlerinin yenilenmesini istiyor. Akdenizli kadınlar, annelerimiz merak etmesin. Göreve tekrar geldiğimizde Çay, Çilek, Turgut Reis ve Bahçe mahallelerimizde bin (1000) konutluk bir projeyi hayata geçirmeyi hedefliyoruz. Çünkü güvenli, depreme karşı dirençli ve her yönüyle konforlu konut tüm hemşerilerimizi hakkıdır” ifadelerini kullandı.

    “Ayrımcılık yapmadım, herkesin ve her kesimin belediye başkanı oldum”

    Akdeniz’de huzur, barış ve kardeşlik iklimini hâkim kıldıklarının altını çizen Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, “Spordan eğitime, kültür ve sanattan gezilere; hayatın her anına ve alanına dokunan hizmetlere dek birçok örnek projeyi Akdeniz halkına kazandırdık.
    Göreve geldiğim 2019 yılında bu yana herkesin ve her kesimin belediye başkanı olmayı 5 yılda başardım. Akdeniz’de artık kimse kavga etmiyor, kimse ötelenmiyor. Ne bir Kürt, ne bir Zaza, ne bir Arap Alevi’si, ne de bir Yörük kardeşim bizden dolayı, yaptıklarımızdan dolayı kendini ötelenmiş hissetmedi” şeklinde açıklama yaptı.

    “Kadınlar ve gençler yararına projelerimizi büyüterek sürdüreceğiz”

    Açıklamasında; Karaduvar Balık Festivali, Esenli Üzüm Şenliği, kadınlar için hizmete açılan kültür ve sanat evleri, geziler, hoş geldin bebek projesi, onkoloji hastalarına ücretsiz servis hizmeti, evde bakım ve temizlik hizmeti gibi proje ve çalışmaları yineleyen Başkan Gültak konuşmasını şöyle sürdürdü; “Beş yılda huzuru, barışı, kardeşliği getirdiğimiz gibi, eğitim, spor, kültür, sanat, kadınlar ve gençlerle ilgili birçok projeyi de hayata geçirdik. 31 Mart’ta seçime gidiyoruz. Takdir sizlerindir, kıymetli halkımızındır. Ya spordaki bu devasa yatırımlara devam ederiz. Kadınlar ve gençler yararına yaptığımız projeleri daha da büyüterek yaparız. Eğitimde çok daha fazla yerler açıp başarılar elde ederiz.
    Kentsel dönüşüm projelerine ve festivallere devam ederiz. En önemlisi de huzuru, barışı ve kardeşliği devam ettiririz. Ayinesi iştir kişinin, lafa bakılmaz. Yaptıklarım, yapacaklarımın teminatıdır. Bundan sonra da herkesin ve her kesimin belediye başkanı olmaya, sizden, içinizden biri olmaya söz veriyorum.”

    Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak; Türkiye’de kadın çalışanlara 8 Mart’ta idari izin uygulayan ender belediyelerden biri olduklarını da hatırlattığı açıklamasında; “Başta saygıdeğer şehit annelerimiz ve kıymetli şehit eşleri olmak üzere tüm kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü en içten duygularımla tebrik ediyor; sağlık, huzur ve mutluluk diliyorum” dedi.